Vertin luonnetesti ja Nitan terveystuloksia

Vertti kävi 20.10.2018 Kuopiossa luonnetestissä Haukkumajalla. Tuomareina toimi Jorma Kerkkä ja Leena Berg. Aivan Vertin näköinen suoritus eikä mitään yllätyksiä tullut. Testissä Vertti ei lähtenyt leikkimään mutta siitä huolimatta se palkkaantuu esimerkiksi tokoreeneissä palloleikistä todella hyvin.

Arvostelu

Toimintakyky: +1b Kohtuullisen pieni
Terävyys: +1b Koira joka ei osoita lainkaan terävyyttä
Puolustushalu: +1 Pieni
Taisteluhalu: -2 Riittämätön
Hermorakenne: +1b Hermostunein pyrkimyksin
Termperamentti: +2 Kohtuullisen vilkas
Kovuus: +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys: +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus: ++ Laukauskokematon

Loppupisteet: 115p


Nita kävi 26.10.2018 kontrolloimassa virallisen polvi- ja sydäntarkastuksen Jari Aholla Joensuussa. Polvet edelleen 0/0 ja sydän terve, ei sivuääniä. Näiden lisäksi otettiin TgAA-testi tulevaa pentuetta varten. Uroskandidaatti tulee käymään marraskuussa kontrolloimassa silmätarkastuksen jonka jälkeen jos kaikki on edelleen kunnossa tulee yhdistelmästä lisää tietoa sivuille. 

Pidetään sormet ja varpaat ristissä että kaikki menee niin kuin on suunniteltu. Vielä kolkuttaa harmitus takaraivossa viime kevään astutusreissusta. Tein tietoisen valinnan siitä että halusin käyttää vanhempaa käyttämätöntä urosta, sillä riskillä että koira ei astu koska ikää jo oli niin kunnioitettavasti - eikä uros valitettavasti astunut. Siitäkin huolimatta reissu oli opettavainen ja saimme tällä matkalla tutustua aivan ihanaan perheeseen ja Pekkis-pappaan <3

Nita ja Pakkaspekko eli Pekkis <3