Mitä meille kuuluu?


Hei!

Olemme olleet hiljaiselolla pidemmän aikaa perhettämme kohdanneen tragedian vuoksi. Nyt minulla on aikaa ja halua istua alas kirjoittamaan, mitä meille kuuluu.

Olimme astutusreissulla Rovaniemellä vielä maaliskuun puolella, valitettavasti uros jota olimme alunperin suunnitelleet Nitalle ei onnistunut astumaan niin että koirat olisivat jääneet nalkkiin. Vanha uros jo hieman väsähtikin joten otimme käyttöön varasuunnitelman B - matkustimme kolme tuntia pohjoisemmaksi Vuotsoon toisen mieleisen uroksen luokse. Viikon astutusreissun tulos oli kuitenkin se ettei Nita jäänyt nalkkiin kummankaan uroksen kanssa, urosten kovista yrityksistä huolimatta. Näin meidän haaveet kesäpennuista jäivät valitettavasti unholaan. Sitä aijonko yrittää Nitan astutusta seuraavasta kiimasta loppuvuodesta 2019 tai keväällä 2020, en vielä tiedä. Kaikesta huolimatta reissu oli todella opettavainen ja kasvatti minua paljon.

Palattuani astutusreissulta kotiin, kerkesin olla muutaman yön kotona kunnes tämä aikaisemmin mainitsemani tragedia sattui - omakotitalomme paloi. Onneksemme me ihmiset ja koiramme olemme hengissä. Asumme tällä hetkellä tilapäisasunnossa Kuopiossa ja odottelemme että vakuutusyhtiö saa asioita eteenpäin. Vielä emme tiedä kuinka meidän koti-kodin käy.

Tapahtumien johdosta emme osallistuneet Vertin kanssa Rajajoosepissa järjestettyyn poropaimennus taipumustestiin vaan jouduimme jättämään sen väliin. Aluksi keskityimme rauhoittamaan tilanteen "kotona" ja totuttelemaan koiria uuteen asuinympäristöön ja väliaikaiseen asuntoomme. Koirat ovat yllättävän hyvin sopeutuneet tilanteeseen ja asettuneet kodiksi kaupunkiin, onhan täällä niin paljon ihania tuoksuja! Harras toiveemme kuitenkin on että pääsisimme palaamaan vielä tämän vuoden puolella omaan kotiimme.

Tapahtumista huolimatta olemme pyrkineet pyörittämään arkea kuten normaalisti. Palasimme hyvin pian koirien kanssa viikoittaisiin toko-reeneihin. Molemmat niin Vertti kuin Ruska suorittivat Kennelliiton kaverikoira - arvioinnin hyväksytysti läpi. Olimme myös 28.4 Paimensukuisen lapinkoiran seuran Katselmuksessa Pellossa, oli ihana ottaa pieni irtiotto arjesta ja nähdä tuttuja kyseisenä viikonloppuna.

Katselmuksesta tulikin mukavia tuomisia kun Ruska palkittiin urosten AVO-luokan neljänneksi. Vertti pääsi myös jatkoon samassa luokassa muttei kuitenkaan loppukehään. Myöhemmin päivän päätteeksi Vertti palkittiin seuramme toimesta vuoden 2018 tokokoira - kiertopalkinnolla.

 


Tulen viettämään nyt kasvatusrintamalla hiljaiseloa tovin, niin että saamme omat asiamme järjestykseen. Toivotamme kaikille ihanaa kevään jatkoa ja mukavaa kesää! Toivottavasti törmäillään niin paimennuksen kun muidenkin harrastusten merkeissä!